Liiketoiminta

Miksi perustaa oma yritys? – 8 loistavaa syytä ryhtyä yrittäjäksi!

Harkitsetko oman yrityksen perustamista? Onnittelut! Mahtava ja opettavainen yrittäjämatkasi on alkamassa.

Sinulla voi olla jokin syy, miksi haluat perustaa yrityksen. Saatat esimerkiksi hyödyntää hyvän tilaisuuden tai tyydyttää jonkin tarpeen. Tai ehkä sinulla ei ole mitään ajatusta siitä, miksi yrittäjyys vetää sinua puoleensa.

Olipa perustettavana yrityksenä sitten kenkäkauppa, kauneushoitola, konsultointitoimisto, Zimpler GO casino tai mikä tahansa muu, ei sen perustamiselle ole olemassa oikeita tai vääriä syitä.

Tässä artikkelissa käydäänkin läpi kahdeksan hyvää syytä, miksi yrityksen perustaminen kannattaa!

8 syytä perustaa yritys

1) Työskentele mistä tahansa

Muut yritykset ja yhtiöt usein kertovat sinulle sen, missä työskentely tapahtuu. Kun omistat itse yrityksen, voit työskennellä juuri sieltä, mistä haluat. Voit olla esimerkiksi kahvilassa, toimistossa, työpaikassa tai kotona, riippuen siitä, millainen yrityksesi on.

Jos voit hoitaa työsi läppäriltä, voit ottaa työt mukaan tien päälle ja suunnata matkalle. Ja jälleen eduksi koituvat omat aikataulut, jotka on mahdollista päättää matkallakin ollessa. Suuntaa esimerkiksi auringon lämpöön, tee aamut töitä ja nauti loppupäivä rantatuolissa löhöillen.

2) Tienaa enemmän rahaa

Ellei ole kyse provisiopohjaisesta palkkauksesta, on kokopäivätyössä mukana jonkinlainen yläraja. Saat tietyn palkan riippumatta siitä, millainen panos tai suorituksesi on, ja ainoa tapa korottaa sitä ovat bonukset ja lisät.

Kun perustat oman yrityksen, on rahan tienaamisessa vain taivas rajana. Tarvitsetko lisää rahaa? Tee enemmän töitä ja veloita korkeampia hintoja. Haluatko sittenkin enemmän vapaa-aikaa? Vähennä työtuntejasi ja ota rennosti. Jälleen kaikki on sinusta itsestäsi kiinni.

Yrittäjän palkalla ei koskaan ole ylärajaa. Sinulla on kaikki mahdollisuudet tienata enemmän rahaa ja laajentaa omaa liiketoimintaa.

3) Löydä tarkoituksesi

Onko sinusta koskaan tuntunut siltä, ettei työlläsi ole minkäänlaista tarkoitusta? Teetkö ahkerasti töitä päivittäin pelkän palkan takia? Yrityksen perustamisella voit tuoda elämääsi merkitystä ja jonkinlaisen tarkoituksen. Ja se on kaukana työnarkomaaniksi ryhtymisestä.

Kun huomaat ja löydät oman tarkoituksesi ja rakennat liiketoimintaa, ei työ tunnu enää tuolta. Sen sijaan sinusta tuntuu, että toteutat omaa unelmaasi, jolloin töitä ei välttämättä malta lopettaa.

Kun tuntee tekevänsä jotain merkityksellistä, nousee työn tekemisen arvo ihan uudelle tasolle.

4) Rakenna oma urasi

Luo oma urapolkusi sen sijaan, että antaisit esimiehesi kertoa sinulle, mihin suuntaat seuraavaksi. Omassa yrityksessä aloitat toki huipulta, mutta toiminnan kasvaessa ja ajan kuluessa voit muuttaa roolia halutessasi.

Saatat esimerkiksi päättää, että luovutat pakolliset päivittäiset menot toisen tehtäväksi tai palkkaat toimitusjohtajan yrityksen pyörittämiseen samalla, kun suuntaat itsellesi intohimoisempaan rooliin.

On hyvin tavallista, että perustajat luovuttavat toimitusjohtajan roolin ennemmin tai myöhemmin toiselle henkilölle, jotta he voivat lähteä taas uuden intohimon pariin. Mikäli et kuitenkaan halua tehdä niin, on sinulla kaikki päätäntävalta siitäkin puolesta.

5) Elä reunalla

Kun olet pomo, voit itse päättää, milloin otat riskejä ja milloin pelaat varman päälle. Joka tapauksessa luvassa on korkeita huippuja ja syviä kuoppia, mutta voit itse valita, ovatko päivät tylsiä.

Yrityksen perustaminen on jännittävää, mutta samalla hermoja raastavaa. Ajoittain voit menettää yöunesi ja muina öinä nukut kuin tukki adrenaliinirikkaan päivän päätteeksi.

Jokainen päivä on joka tapauksessa hieman jännittävämpi, kun olet itse vastuussa tuloistasi. Pelkkä keskinkertainen suorittaminen ei enää riitä, eikä sellainen tuntuisi edes palkitsevalta.

6) Vapaa päätäntävalta kaikesta

Sinulla on vapaus asettaa itse omat sääntösi. Saat valita kenen kanssa työskentelet, millaiset hinnat työhön liittyy, miten markkinointi tapahtuu, kenet palkkaat ja missä työskentely tapahtuu.

Sinun ei koskaan tarvitse olla huolissasi siitä, että joku muu tekee huonoja tai haitallisia valintoja, jotka ovat sinulle haitallisia. Nyt olet tilanteessa, jossa kaikki vastuu on sinulla. Aika ajoin se voi tuntua raskaalta, mutta se on kaiken kantamisen arvoista.

7) Voit itse päättää omat aikataulusi

Oletko kyllästynyt siihen, että sinulle kerrotaan, mitä pitää tehdä ja milloin? Kun perustat oman yrityksen, ei tällaisesta tarvitse enää stressata, koska töiden kanssa saa olla niin joustava kuin haluaa. Voit halutessasi nukkua pitkään, valvoa myöhään, työskennellä puolet päivästä tai pitää loman keskellä viikkoa – kaikki on sinusta itsestäsi kiinni.

Yrityksen perustamisen alkuajat ovat kiireisiä, mutta lopulta vapaa-aikakin häämöttää horisontissa, kun skaalaat ja opit delegoimaan.

Oma yritys antaa paljon joustavuutta esimerkiksi työaikoihin. Jos olo on aamulla väsynyt, voit esimerkiksi työskennellä 12-20 sen sijaan, että olisit 8-16 töissä.

Toki, sinulla on myös mahdollisuus tehdä enemmän töitä, jos se tuntuu mielekkäältä. Sekin onnistuu, koska määrität itse työaikataulusi. Tämä on ehdottomasti yksi suurimmista syistä, miksi yritysten perustamisen suosio kasvaa Suomessa.

8) Uusien taitojen oppiminen

Kun työskentelet muissa yrityksissä, vaativat ne sinua usein tekemään yhden asian todella hyvin – olipa kyseessä asiakashankinta, markkinointi, myynti tai tuotekartoitus. Kun aloitat oman yrityksen, saat tehdä itse kaiken tämän.

Myöhemmin sinulla todennäköisesti työskentelee muita ihmisiä hoitamassa eri asioita, mutta alussa joudut mitä todennäköisimmin tekemään kaikki bisnesasiat itse. Tämä ei haittaa, koska opit todella paljon.

Se voi tuntua ylivoimaiselta aika ajoin, mutta opit paljon uutta, ja samalla opit ymmärtämään, mitä haluat ja et halua tehdä tulevaisuudessa. Voit esimerkiksi huomata, että rakastat hakukoneoptimointia, kun taas myynti voi olla pahin painajaisesi.

Yritystä ei kuitenkaan kannata perustaa mielijohteesta ja pelkästään siksi, että haluaa vain oppia jotain.

Related posts

5 uskomatonta kirjanpitosovellusta, joita kaikkien pienyritysten tulisi hyödyntää

Kristopher Ulises

Ohjelmistotyypit, joita jokaisen yrityksen tulisi tutkia

Kristopher Ulises

Muuttuvan Kuluttajakäyttäytymisen Haasteet ja Ratkaisut

Kristopher Ulises